2 Şubat 2013 Cumartesi

Gelin makyajı nasıl yapılır?


Yaz ve bahar aylarıyla "düğün mevsimi" de başladı. En zor seçim olan gelinliğinizi belirledikten sonra sıra makyajınıza gelir.
Bu önemli olayın yaşanacağı gün, her kadın mükemmel olmak ister. Kusursuz makyaj için bazı noktalara dikkat etmelisiniz.

1. Mükemmel bir makyajın en önemli sırrı pürüzsüz, temiz bir cilde sahip olmaktır. Bu nedenle gelin adayının nikâhtan en az bir hafta öncesinde cilt bakımı yaptırması yararlı olacaktır.

2. Ten makyajı: Kapatıcıyla fondöten, pürüzsüz ve homojen bir cilt görünümü için gereklidir. Beyaz bir kıyafet giyeceğinizden, kapatıcı tonunu fazla açık seçmeyin, yoksa yüzünüz silikleşebilir. Ten renginize uyumlu sarı tonlarında fondöten ve pudra seçin.
Düşük yakalı bir gelinlik giyecekseniz, boynunuza da pudra ve allık uygulayın.

3. Göz makyajı: Gözlerinizi belirginleştirmek için açıktan orta koyuluğa kadar olan tonları seçin. Kaş kemiğinin tam altına gelecek şekilde, açık tenliyseniz beyaz, daha koyu tenliyseniz ise kemik rengi gölge uygulayın. Bu efekt gelinliğin beyaz ve genellikle ipeğimsi görüntüsüyle hoş bir bütünlük oluşturur.
Kakao, kum gibi orta renk tonundaki farlar göz kapağı çevresini vurgulayabilecek güzel renklerdir. Son belirginliği gözünüze vermek için alt ve üst göz kapaklarını kahverengi, maun, lacivert veya kömür rengi gibi koyu ve natürel bir tonla gölgeleyin.
Kaşların da belli bir oranda belirginleştirilmiş olması gerekir. Ancak tüm dikkati çekecek kadar değil! Doğal bir görünüm için saç renginize uyumlu bir far rengi seçerek kaş fırçasıyla uygulayın. Kaşlarınızı alıyorsanız, bu işlemin düğün gününden birkaç gün önce yapılması, istenmeyen kırmızılık görüntülerini de önleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder